Koncert Vokalne skupine Lan in Okteta Vitis

Datum: 06.11.2010, 19:00 - 30.11.-0001, 00:00

Vokalna skupina Lan iz Metlike pod vodstvom Mateje Jakša Jurkovič je letos praznovala 20-letnico svojega delovanja.

Repertoar Vokalne skupine Lan zajema poleg belokranjskih izvirnih ljudskih pesmi tudi druge slovenske ljudske in umetne pesmi ter glasbo različnih umetnostnih obdobij – od srednjeveškega korala do renesančne polifonije, črnske duhovne pesmi in skladbe 20. stoletja. Izvajajo pa tudi zabavni program. Redno se udeležujejo regijskih tekmovanj odraslih pevskih zborov ter regijskih tematskih koncertov Sozvočenja, kjer dosegajo lepe rezultate in pohvale. Sodelovanje na takih srečanjih jim daje izkušnje in motivacijo, še vedno pa zbirajo znanje in pogum za tekmovanja na državnem in mednarodnem nivoju. A kjer je volja, tam je tudi pot, pravijo same.

Fantje in možje Okteta Vitis so si nadeli ime po trti. Delujejo že od leta 1987, v tej zasedbi pa 22 let. Lahko se pohvalijo z nastopi po vsej Sloveniji in mnogih krajih v tujini.

Pojejo slovenske ljudske in umetne pesmi, dalmatinske in črnske duhovne. Od leta 1993 tudi Oktet Vitis vodi Mateja Jakša Jurkovič.

Oktet Vitis je tako kot Vokalna skupina Lan posnel lastno zgoščenko, lahko pa se pohvalijo tudi s filmom, ki ga je o njih posnel Fokus Metlika. Dobrih 30 let skupnega ustvarjanja je res zavidljiva doba in gotovo je imel Toni Gašperič prav, ko je ob njihovi 25-letnici zapisal: »Lepilo njihovega druženja je petje. Pa morda še kaj prav tako opojnega: vino, prijateljstvo, sla po popotovanjih, pri ljudeh vedno prisotna zavora za ohranitev kančka mladosti, fantovske svobode, pritajene nagajivosti in možatega dozorevanja.«

 

Organizator: JSKD OI Črnomelj

Vstopnina: Prost vstop

 

« Nazaj na program
Aktualno

Trenutno ni napovedane nobene prireditve.

Civilne poroke v Cerkvi svetega duha

V obnovljeni Cerkvi Sv. Duha, v osrčju starega mestnega jedra Črnomlja, smo se odločili ponuditi možnost Belokranjcem in vsem ostalim, da užijejo starodaven in prvovrsten prostor cerkve Sv. Duha ter v njej sklenejo civilni del zakonske zveze.

Več »

Netopirji v cerkvi Svetega Duha

Podstrešje cerkve Sv. Duha je eno najpomembnejših poletnih zatočišč dveh porodniških kolonij netopirjev velikih podkovnjakov in vejicatih netopirjev v Sloveniji.

Več »

Produkcija: rfsplet