Odprtje slikarske razstave Andreje Peklar, akad. slikarke

Datum: 17.05.2022, 19:30 - 20.06.2022, 00:00

Odprtje slikarske razstave z naslovom ZAVETJE NEBA,

avtorice Andreje Peklar, akad. slikarke in ilustratorke.

Odprtje bo v torek, 17. maja 2022, ob 19.30 uri

v galeriji Cerkve Sv. Duha v Črnomlju.

Slikarko in njeno delo bo predstavil Robert Lozar, akad. slikar

za prijetno glasbeno vzdušje pa bo poskrbel Trio flavt Glasbene šole Črnomelj

pod mentorstvom Mojce Rebolj.

Vstop prost.

Vabljeni.

ZAVETJE NEBA

V cerkvi Sv. Duha Črnomelj smo odprli (17. 5. 2022) razstavo Andreje Peklar "Zavetje neba".

Tokrat se slikarka predstavlja z risbami in skicami, ki jih, kot je zapisal Robert Lozar, »zaznamuje neposrednost in spontanost zapisa, zdi se, kot bi se podoba kar sama prelila ali zarisala v belino temeljnika«. Avtorico razstave je predstavil akad. slikar Robert Lozar, za glasbeno podobo dogodka pa bo poskrbel Trio flavt (Anka Pezdirc, Sara Majerle in Mojca Rebolj) Glasbene šole Črnomelj pod vodstvom Mojca Rebolj. Program je povezoval Jaka Birkelbach. Razstava bo odprta do 20. 6. 2022, ogled pa je možen vsak torek in četrtek od 10.00 do 12.00 oziroma po dogovoru z organizatorjem – JSKD OI Črnomelj, 07/30 61 190, oi.crnomelj@jskd.si

Andreja Peklar je slovenska slikarka, ilustratorka in avtorica knjig za otroke. Po študiju umetnostne zgodovine ter filozofije se je vpisala na Akademijo za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je diplomirala iz slikarstva. Že kmalu po študiju je stopila v svobodni poklic in se posvetila predvsem ilustriranju knjig za otroke. S svojimi ilustracijami je opremila številne slikanice, učbenike ter revije za otroke in mladino. Ukvarja se tudi z oblikovanjem didaktičnega gradiva za otroške delavnice različnih muzejev, sodelovala pa je tudi z Lutkovnim gledališčem Ljubljana in Maribor. Imela je vrsto samostojnih razstav, prav tako razstavlja na pomembnih razstavah ilustracij doma in v tujini. Leta 2018 so bile njene ilustracije izbrane na eno najpomembnejših razstav ilustracij na knjižnem sejmu v Bologni. Za svoje delo je prejela različna priznanja in nagrade tako doma, kot v tujini, med drugim je bila uvrščena na častno listo IBBY.

V zadnjem času se posveča ilustriranju avtorskih slikanic za otroke. Živi in dela v Ljubljani kot svobodna umetnica.

 

Organizator: JSKD, OI Črnomelj

Vstopnina: Prost vstop

 

« Nazaj na program
Aktualno

Trenutno ni napovedane nobene prireditve.

Civilne poroke v Cerkvi svetega duha

V obnovljeni Cerkvi Sv. Duha, v osrčju starega mestnega jedra Črnomlja, smo se odločili ponuditi možnost Belokranjcem in vsem ostalim, da užijejo starodaven in prvovrsten prostor cerkve Sv. Duha ter v njej sklenejo civilni del zakonske zveze.

Več »

Netopirji v cerkvi Svetega Duha

Podstrešje cerkve Sv. Duha je eno najpomembnejših poletnih zatočišč dveh porodniških kolonij netopirjev velikih podkovnjakov in vejicatih netopirjev v Sloveniji.

Več »

Produkcija: rfsplet